De positieve instelling van René

en het verhaal erachter

Jazeker, ik ben en blijf positief ingesteld! Op deze plek wil ik een meer persoonlijke tint geven aan mijn website. Deze website is een vernieuwing, een mijlpaal, een doorstart van mijn bedrijf EN mijn leven.

Een tijd lang heeft mijn bedrijf stilgelegen nadat ik de diagnose prostaatkanker kreeg in 2018.
Anno 2023 kan ik stellen dat ik kankervrij ben en zeer dankbaar ben dat ik nog echt verder kan leven, elke dag weer opnieuw mag genieten.
Dat maakt dat ik iedere dag positief LEEF!

Ik mag stellen dat ik nog het geluk heb gehad dat mijn huisarts regelmatig controles goed interpreteerde en eind 2017 constateerde dat mijn PSA (ProstaatAntiGeen) een afwijkende waarde had. Hij verwees mij direct door naar een uroloog. Ikzelf had geen voortekenen bemerkt en had ook geen plasklachten of zo.
Begin 2018 was daar tóch die diagnose en er moest snel gehandeld worden. In de zomer van dat jaar werd mijn prostaat operatief verwijderd en heb ik net voor de jaarwisseling nog een nabestralingstraject doorlopen. Mijn wereld stond dat jaar helemaal op zijn kop.
Gelukkig lieten de regelmatige PSA-controles vanaf 2019 zien dat er geen reden voor ongerustheid hoefde te zijn: er waren en zijn nog steeds geen kankercellen traceerbaar.
Tot de zomer van 2023 sta ik nog onder controle en daarna ben ik officieel kankervrij.

Het is mijn missie geworden om mannen vanaf 50 jaar vriendelijk maar toch zeer dringend te adviseren om met hun huisarts in gesprek te gaan. Bespreek met elkaar het belang van die PSA-controle. Het is maar één bloedprikje per jaar.

Overigens ben ik van mening dat ELK preventief (kanker-)onderzoek aan te raden is. Daardoor kunnen ook borstkanker, longkanker, maag/lever/darmkanker en vele andere kankersoorten in een vroeg stadium opgespoord worden om zo toekomstig onnodig leed voorkomen.

Preventief controleren

Mijn positieve advies

Eén onderdeel van mijn missie is de verspreiding van mijn advies.

De Prostaatkankerstichting (PKS) is er om mannen die geraakt zijn te vinden en te verbinden, ze te informeren en samen de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten te verbeteren. Voor deze stichting heb ik meegewerkt aan een voorlichtingscampagne.

In het volgende filmpje vertellen ik en mijn lotgenoten over onze ervaringen.

Een donatie aan de PKS is altijd welkom en beveel ik van harte aan.

Het gedrukte woord

Mijn uitgebreide missie

Een ander onderdeel van mijn missie is mijn boek. Met mijn persoonlijke verhaal, met mijn ervaringen wil de positieve kant van kanker uitdragen. Ook de ervaringen van lotgenoten, mijn naaste omgeving zijn belangrijk om te weten dat je met of na kanker positief in het leven kan blijven staan.

Ik ben met het schrijven begonnen maar het fysieke boek is nog niet klaar. Om het in goed Nederlands te zeggen: het is een ‘ongoing process’…

Wel heb ik al een titel!

“Kan’ker mee leven”
(Ja, ik kan dat positief. En jij ook!)

Mocht je interesse hebben in dit boek, vul dan hieronder je gegevens in. Vooraf aan de verschijning/presentatie laat ik je meer weten.

PS: Wil je hierover ook eens persoonlijk met mij spreken? Dat kan natuurlijk altijd, zonder addertjes en zonder een zakelijke insteek. Ik doe het graag voor jou en neem daar ruim de tijd voor.

Happy happy
René

1 + 11 =