Wat is nu het verschil? Volgens mij is het moeilijk te vergelijken. Het een is het gevolg van het ander. Of is het een de oorzaak van het ander? Waar maak ik me nu eigenlijk druk om?

Het gaat erom dat je bewust anders tegen de zaken aan kijkt. Bewust bezig bent met andere zaken. Uiteindelijk komt het toch weer allemaal op zijn pootjes terecht en ga je met nieuwe inzichten en met nieuwe energie verder.

Een voorbeeldje uit de praktijk. Als vormgever ben ik hoofdzakelijk bezig met beelden. Teksten zijn ondergeschikt maar maken op een bepaalde manier onderdeel uit van je werk. Idealiter krijg je teksten aangeleverd en mag of moet je hoogstens wat kleine details bijschaven. Zo maak je samen met diverse toeleveranciers bijvoorbeeld een boek tot een mooi eindproduct. En als je dan zo’n boek doorbladert, komt opeens de gedachte voorbij dat je zelf ook wel eens een boek wil schrijven. Oeps, ik ben vormgever, geen schrijver! Jammer dan: ik blijf lekker vormgeven.

Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben uit mijn comfort zone gestapt om te gaan schrijven aan mijn e-book. En het valt niet mee. Maar ik heb doorgezet en ben enkele ervaringen rijker geworden. Mijn eerste conclusie is dat ik bevestigd heb gekregen dat het gezegde ‘Schoenmaker blijf bij je leest” nog steeds geldt. Ook heb ik gemerkt dat je van proberen kan leren. Uiteindelijk heb ik van de nood een deugd gemaakt en heb mijn teksten mooi vormgegeven in mijn eigen boekje. Twee vliegen in een klap. En dat had ik nooit bereikt als ik niet even bij bij mijn leest vandaan was gelopen, even uit die box was geklommen, even uit dat comfortabele hoekje was gestapt….!

Benieuwd naar het resultaat?

De ‘pennenvrucht’ staat nu online. Je ontvangt het gratis als je je inschrijft op mijn mailinglist. Ik ben benieuwd naar je reactie.


Geprikkeld blijven?

Geprikkeld blijven?

Meld je gratis aan voor VormPrikkels en blijf steeds op de hoogte van prikkelende vorm-oplossingen

Je aanmelding is succesvol verwerkt!